ДГ Райна Княгиня

Да дадем на децата обич, подкрепа, знания и криле! Най-доброто у всяко дете е чрез най-доброто за всяко дете!

 

Проект на ДГ "Райна Княгиня": „Спортът – мисия възможна“

 

спорт1  спорт2 

 sport7  спорт3

През 2023 г. ДГ „Райна Княгиня“ участва и спечели проект, чрез който беше доизградено спортното игрище в двора. Основната цел на този проект е да се формира интерес и потребност на децата към системни занимания с физически упражнения, игри и навици за активна двигателна дейност, необходим елемент в бита на всеки човек от ранна детска възраст.

Спортът повлиява благоприятно върху растежа и развитието на децата, не само физически, но и психологически. Те се научават на самостоятелност, отговорност и дисциплина. Изграждат своя характер, научават се да мислят и да вземат решения.

Програмата е насочена към всички деца от градинските групи на ДГ „Райна Княгиня“, както и към техните родители, учители.

В тази връзка, през месец януари 2024 г. във всяка от групите се проведоха спортни занимания, а именно:

  • Най-малките спортисти от двете първи групи „Златна рибка“ и „Слънце“ показаха как гимнастиката ги учи на сила, скорост, координация, гъвкавост и баланс, колко полезна е тя за здравето.
  • Втора група „Мики Маус“ се запознаха и направиха първи стъпки в спорта хандбал. Научиха основните правила и пози на тялото при игра.
  • Първата тренировка по баскетбол за трета група „Звездичка“ премина емоционално и вълнуващо. Баскетболът вече има нови фенове!
  • Футболът събуди спортния и състезателен дух у най-големите – четвърта група „Делфини“. Малките футболисти играха като екип, спазвайки духа на „честната игра“.

Предстоят още много интересни и вълнуващи спортни събития по проекта през цялата година!

Как спортуват нашите малчугани, може да видите тук:
Златна рибка“ и „Слънце“,   „Мики Маус“,   „Звездичка“,   „Делфини“.